Workshops

Rouwkaarten

 

Rouw is een woord dat we gebruiken voor de moeilijke gevoelens, die we ervaren nadat er een geliefde is gestorven. Rouw is ook een proces, dat beschreven kan worden in verschillende stadia of aan de hand van rouwtaken, die je te volbrengen zou hebben. Zelf heb ik ‘rouw’ vooral ervaren als een chaotisch proces, dat nooit stopt, maar wel verandert met de tijd. De rouw weeft zich als het ware in je leven, zodat er gaandeweg – bijna onmerkbaar – nieuwe manieren ontstaan om te  leven met het verlies.

 

Rouw is een proces dat voor iedereen anders is. Jouw unieke band met de overledene maakt het ook tot iets intiems, waar je vaak moeilijk woorden voor vindt. Soms helpt ‘vorm’ geven bij het zoeken naar de juiste woorden. Creatief bezig zijn, terwijl je met je aandacht bent bij je gevoel, je herinneringen, de reeds afgelegde weg, je toekomstbeeld… en al het andere dat voor jou belangrijk blijkt te zijn.

De workshop bestaat uit drie delen:

  • Een verkenning van de landkaart/plattegrond als expressie-vorm.
  • Een kennismaking met jouw innerlijk rouwlandschap, alleen én in contact met anderen.
  • Een individueel werkproces, waarin ieder op zijn/haar eigen manier bezig is met het vormgeven van de rouwkaart.

De sfeer die je mag verwachten is een rustige sfeer, waarin we met elkaar zullen praten, maar waarin je ook vooral veel zelf ‘op jouw eilandje’ mag bezig zijn, terwijl je je omgeven weet door anderen die op hun manier met hetzelfde bezig zijn als jij.

Ik ben aanwezig om je te ondersteunen waar nodig en help je natuurlijk op weg met het creatief proces.

Creatief materiaal is aanwezig, maar als je graag je eigen spullen meeneemt, kan dat natuurlijk. Een mp3speler/i-pod met je eigen (herinnerings)muziek en evt een foto van je overleden geliefde is ook fijn.

De eerstvolgende ‘rouwkaarten’ gaat door op 15 december van 13:00 – 17:00

Er kunnen ca. 5 mensen meedoen, dus wacht niet te lang met aanmelden op saszkia@me.com

Bijdrage: 60 € per persoon.