Kalender

Rouwkaarten

Zaterdag 15 December 2012

Plaats: Rotselaarsebaan 20, 3220 Holsbeek

Tijd: 13:00u – 17:00u

Deze workshop is een ontdekkingstocht door jouw innerlijke rouw-landschap. Het geeft gevoelens een plaats, een vorm die er tevoren nog niet was. En die vorm geeft  nieuwe inzichten over de manier waarop je mét je verlies of gemis in het leven staat. Hierdoor kun je op een andere manier verder gaan. 

Voor mensen die al lang geleden iemand hebben verloren en daar wel weer eens ruimte voor willen maken én ook voor mensen die nog maar pas iemand moeten missen. Juist degenen die zichzelf als ‘niet-creatief’ beschouwen, zijn van harte uitgenodigd om wél te komen. Klik hier voor meer informatie over deze workshop.

Dichter bij – verbindende poëzie in de winterkou

Zondag 20  Januari 2013

Plaats: Rotselaarsebaan 20, 3220 Holsbeek

Tijd: 13:00u – 17:00u

In deze workshop schrijven we. Met behulp van een aantal simpele technieken, help ik je om te komen tot een gedicht dat alleen jij had kunnen maken. Misschien maak je een gedicht voor of over jezelf, misschien voor of over je overleden geliefde, familielid, kind of vriend(in). Of wellicht wordt het een ode aan de relatie die je had met hem/haar. Alles is goed, ieder aspect van rouw is een mogelijk onderwerp.

 

Terwijl de muziek zachtjes klinkt

Dinsdag 19 Februari 2013

Plaats: Rotselaarsebaan 20, 3220 Holsbeek

Tijd: 19:30u – 22:00u

De muziek is drie keer anders. De verschillende melodieën, ritmes en teksten brengen drie keer een ander stuk in je naar voren. Jij schrijft wat er komt en je kiest zelf wat je ervan wilt delen met de anderen. Misschien wil je er niks van delen en schrijf je vooral voor jezelf of voor je overleden geliefde, familielid, vriend(in) of kind. Het resultaat zijn drie korte teksten en nieuwe inzichten over jezelf in je eigen rouwproces, over jezelf nu in de wereld.

Stilte

Donderdag 21 Maart 2013

Tijd: 19:30 – 22:00

De plaats wordt nog bekend gemaakt.

Stilte kan bedreigend zijn, deugd doen, saai aanvoelen, je gedachten en gevoelens vergroten of versnellen of juist vertragen.In deze workshop ervaar je de werking van stilte bij een vuur. In de stilte merk je op wat er in jou aanwezig is. De stilte brengt je naar datgene wat aandacht vraagt, op dat moment. 

Ver van het vuur, of dichtbij de warmte. Dichtbij anderen of liefst zo alleen mogelijk. Je kunt kiezen. Voor we stil worden, maken we even kennis natuurlijk. En nadat we de stilte doorbreken, is er gelegenheid om iets te vertellen over je ervaring. Alleen als je dat wil – het hoeft niet.

 

Over leven

Sporen achterlaten als herinnering, dwalend door het bos

Donderdag 25 April 2013

Tijd: 19:30 – 22:00

De plaats wordt nog bekend gemaakt.

Als je iemand bent verloren, dan is hij of zij er niet meer. Niet meer tastbaar. De enige manier die we hebben om iemand terug te brengen zijn herinneringen, foto’s en andere dingen die we bewaarden. Maar als het lang geleden is, dat je iemand verloor, dan is er soms niet meer zoveel over, behalve een heel warm gevoel, een gemis dat soms groot is en soms klein. De herinneringen zijn soms vervaagd tot een heel klein beetje. Een weinig. Zo gaat dat: we vergeten niet, maar we vergeten wel veel. En daarvoor in de plaats komen nieuwe dingen. Of we dat nu willen of niet. Zo gaat dat in de natuur – en daarom maken we zelf nieuwe sporen. Op deze avond maken we ze tastbaar. Misschien enkel zichtbaar voor hen die weten dat ze er zijn. Wellicht zichtbaar voor hen, die we hebben moeten laten gaan.