Rouw in organisaties

Rouw en verlies zijn thema’s die we in de klassieke begeleiding van/in organisaties niet tegenkomen. Zowel in mijn werk als teamcoach als in mijn rol als bemiddelaar, kom ik echter veel mensen tegen die ermee worstelen.

Een (dreigend) ontslag, een niet gekregen promotie, een sterfgeval in de thuissituatie of van een collega… het zijn allemaal voorbeelden van situaties waarin ‘rouw’ een rol speelt.

Rouw wordt meestal omschreven als een individueel proces van iemand die een ander verloren heeft. Iedere beleving van rouw is zeer persoonlijk, dus in die betekenis klopt het. Als er iemand rouwt, rouwt de omgeving mee. Zeker in voorkomend geval van ontslag, kennen we dit: een team geraakt (tijdelijk) in onbalans. Maar ook een sterfgeval of ontbreken van carrière-kansen binnen een context van vast benoemd zijn, kunnen leiden tot een onbalans, die tekenen van rouw vertoont.

Een goede begeleiding van dit soort processen kan het teamfunctioneren ondersteunen (dus productiviteitsverlies minimaliseren) en potentiële conflicten voor zijn.

Neem gerust contact op, als u meer wilt weten en kijk ook eens op www.pasas.be voor ons aanbod wat betreft mediation en conflictcoaching.